2020-11-02 12:14:24• hírek • refszatmar.eu

Ha Isten velünk – Reformáció ünnepe Szamos-negyeden

„Isten a mi oltalmunk és erősségünk! Igen bizonyos segítség a nyomorúságban” – hangzott a 46. zsoltár 2. verse a reformáció ünnepén Szamos-negyeden.

Október 31-én reformáció ünnepe alkalmából már hagyományszerűen koszorúzással egybekötött istentiszteletet tartottak a Szatmárnémeti Szamos-negyedi református gyülekezetben. A Szatmárnémeti Szamos-negyedi Református Egyházközség Facebook oldalán az alábbi beszámolót olvashatjuk az eseményről:


"A reformáció ünnepe kezdetektől meghatározta az 1993-ban alakult új gyülekezet életét.


1993. október 31-én tartottuk az első szabadtéri istentiszteletet az épülő templomunk számára kijelölt területen. Ettől kezdve két éven át szabadtéri istentiszteletet tartottunk minden vasárnap délelőtt egészen 1996 januárjáig, amikor a gyülekezet bevonulhatott temploma alagsorába.


1999. október 31-e a harangszentelés napja a gyülekezet életében. A németországi Siegen- Eiserfeld-i gyülekezettől ajándékba kapott két harang először szólalt meg a felépült templom tornyában.


2007. október 31-én felavattuk a templomkertben Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szobrát. Azóta minden október 31-én ott helyezzük el az emlékezés koszorúit református elődeink tiszteletére.


2020. október 31. A koronavírus világjárvány idején sokkal visszafogottabban ünnepeltünk. A templomi istentiszteletre érkező hívek kis közösségében hangzott el a fejedelem szobránál a Lutheri hitvalló ének:” Erős várunk nékünk az Isten”. A Presbitérium, a Nőszövetség, az IKE valamint Református Óvodánk nevében helyeztük el a tisztelet koszorúit. Imádságban kértük Urunkat, hogy gyógyítsa szenvedő testvéreinket, egész beteg világunkat. Megtartó erejében, védelmező szeretetében bízva vallottuk Bethlen Gábor jelmondatával: „Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk? Senki nincsen, bizonyára senki nincsen!”




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: